Over ons

Lees hier meer over waarom wij de ontwikkeling van engineer én opdrachtgever centraal stellen en over wat ons verrassend kundig maakt in mechanical engineering.

 

Al meer dan 35 jaar ervaring!

Ons ingenieursbureau is verrassend kundig in werktuigbouw. Als je de ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd meetelt, is het toch niet zo verrassend. Sinds de oprichting in 1988 hebben wij aan veel mooie mechanical engineering projecten mogen werken. Al die jaren hebben wij in goede en moeilijkere jaren goed ingespeeld op de veranderende omstandigheden, door toekomstgericht te investeren in professionals en relaties. Dit alles heeft ons gemaakt tot een betrokken partner voor duurzame en verrassende ontwikkeling in werktuigbouwkundige engineering.

2024
Wij kijken uit naar wat
2024 ons gaat brengen!
2023
Verhuizing
kantoor Enschede

Op 3 oktober is onze vestiging in Enschede verhuisd naar een nieuwe kantoorruimte aan de Hengelosestraat 569 in Enschede. Met deze grotere ruimte, zetten wij in op de verdere groei van onze tekenkamer.

2022
Sponsoring
Stichting Red een Kind

Wij willen graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit dat oogpunt, delen wij graag onze welvaart, kennis en ontwikkelingsmogelijkheden. Sinds juli 2022 werken wij daarom samen met Stichting Red een Kind om kinderen en jongeren in Bomet, Kenia, een hoopvol toekomst beeld te geven.

2022
Realisering
tekenkamer Enschede

Een deel van ons engineeringsteam werkt sinds 2022 vanuit onze tekenkamer in Enschede nauw samen aan diverse projecten voor onze opdrachtgevers in het oosten van Nederland.

2021
Fusie naar
TT-Engineering B.V.

Per 1 oktober zijn TT-Projecten B.V. en Advanced Mechanical Engineers B.V. gefuseerd met TT-Engineering B.V.

2020
Overname
van AME

Aansluitend op onze groeistrategie hebben wij op 28 februari 2020 het ingenieursbureau Advanced Mechanical Engineers (AME) overgenomen.

2019
Start van Engineering Traineeship

Op 10 januari is ons Engineering Traineeship van start gegaan.

2018
Overname door
MechDes Engineering

Op 20 april 2018 heeft MechDes Engineering onze organisatie overgenomen. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van de AWL-Techniek familie.

2016
Afstuderen
mogelijk gemaakt

Sinds 2016 is het mogelijk om af te studeren bij de tekenkamers van ons werktuigbouwkundig ingenieursbureau.

2013
Opening vestiging
Arnhem

Samen met HAN Automotive Works hebben wij een plek ingericht voor studenten van de opleiding autotechniek. Zo konden zij alvast werkervaring opdoen in de automotive sector.

2009
Opening vestiging
Enschede

Om opdrachtgevers in het oosten van Nederland beter te kunnen bedienen, werd in 2009 een vestiging in Enschede geopend.

2008
Opname van
TT-Safety Solutions

De werkzaamheden van TT-Safety Solutions zijn opgenomen in het dienstenaanbod van TT-Engineering.

2006
Naamswijziging naar
TT-Engineering

Om beter aan te sluiten op de markt en duidelijker kenbaar te maken wat wij doen is in 2006 onze bedrijfsnaam gewijzigd in TT-Engineering.

2005
Oprichting
TT-Safety Solutions

TT-Safety Solutions werd opgericht om de vraag naar technische schrijvers voor machinerichtlijnen en technische documentatie te beantwoorden.

2002
Overname engineers
Wols Engineering

Om de machinebouw beter te kunnen bedienen zijn de engineers van Wols Engineering overgenomen.

2000
Overname door
Wadinko

In 2000 werd Technical Team verkocht aan de regionale participatiemaatschappij Wadinko.

1988
Oprichting
Technical Team

Op 18 juli 1988 startte Ruurd de Jong het bedrijf Technical Team in Zwolle. De BV werd op 25 augustus van datzelfde jaar officieel vastgelegd bij de notaris. Zijn visie was om een ingenieursbureau op te bouwen die haar engineers centraal stelt.

Waarom doen wij wat we doen?

Wij geloven dat door onze engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, zij in staat zijn om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is het belangrijk om hier ruimte voor te maken. Door daarin te investeren maken wij ontwikkeling mogelijk voor onze engineers, voor onze opdrachtgevers en uiteindelijk voor de hele technische sector.

Wij bereiken dit door te zorgen voor een optimale match tussen onze engineers en de tijdelijke behoefte aan expertise en capaciteit in mechanical engineering bij onze opdrachtgevers. Hierdoor zorgen wij dat potentieel niet verloren gaat, maar op het juiste moment op de juiste plek ingezet wordt.

Dit doen wij door onze opdrachtgevers in de machinebouw, food machinery, aerospace, automotive, scheepsbouw en energietechniek de mogelijkheid te bieden expertise en/of capaciteit tijdelijk in te huren op locatie of een (deel)project te outsourcen bij ons interne ingenieursbureau.

Die ontwikkeling houden wij niet alleen voor onszelf. Via stichting Red een Kind geven wij terug aan de maatschappij en creëren wij ontwikkelingsmogelijkheden voor de gemeenschap in Bomet, Kenia.

Advanced Mechanical Engineers

In februari 2020 heeft TT-Engineering het werktuigbouwkundig ingenieursbureau Advanced Mechanical Engineers (AME) overgenomen. Door deze samenwerking is ons werkgebied in omgeving Zwolle en Enschede verder uitgebreid naar het zuiden. Voorheen was de vestiging van AME gevestigd in Nieuwkuijk. Sinds oktober 2022 is deze verhuisd naar ‘s-Hertogenbosch. Waar TT-Engineering veel ervaring heeft in de machinebouw, automotive en aerospace, heeft AME meer ervaring in de food industrie en verpakkingsindustrie. De samenwerking biedt veel mogelijkheden om kennis met elkaar te delen en om grotere projecten aan te nemen. Met beide mogelijkheden creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.

Wil je samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Neem contact met ons op