TT-Engineering
nieuwe eigenaar van

Advanced
Mechanical
Engineers

2 maart 2020

Met ingang van 28 februari 2020 is TT-Engineering eigenaar van Advanced Mechanical Engineers (AME), gevestigd te Nieuwkuijk. Het werktuigbouwkundig ingenieursbureau met kantoren in Zwolle, Enschede en Arnhem heeft overeenstemming bereikt met DGA M. Schumacher over de aankoop van AME. De overname van AME past binnen de groeistrategie van TT-Engineering. Algemeen directeur van TT-Engineering A. Guis zegt daarover: “De toevoeging van AME aan onze organisatie is een mooie uitbreiding van en aanvulling op onze huidige activiteiten. AME behoudt haar naam en identiteit en zal daarmee naast TT-Engineering in de markt blijven opereren.”

Synergievoordelen van de overname

Ingenieursbureau TT-Engineering is al sinds de oprichting in 1988 gespecialiseerd in mechanical engineering. In de loop der jaren is aan veel mooie en uitdagende projecten gewerkt voor opdrachtgevers in de machinebouw, automotive, aerospace, scheepsbouw, energietechniek en foodmachinery. Guis: “In goede en moeilijkere jaren hebben wij goed ingespeeld op de veranderende omstandigheden, door toekomstgericht te investeren in onze professionals en te bouwen aan langdurige relaties. Dit alles heeft TT-Engineering gemaakt tot een betrokken partner voor duurzame en verrassende ontwikkeling in werktuigbouwkundige engineering. AME is centraal gelegen in de driehoek ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Breda. In deze regio zijn veel industriële bedrijven gevestigd. Vanuit onze vestigingen in Zwolle, Enschede en Arnhem deden wij al enige zaken in deze regio, maar vanuit AME zullen wij die nu veel directer kunnen bedienen. De combinatie TT-Engineering en AME betekent tevens dat er bij beide partijen naast synergievoordeel op administratief gebied een mooie kruisbestuiving van kennis kan ontstaan en grotere projecten opgepakt kunnen worden. Waar TT-Engineering veel ervaring heeft in de machinebouw, automotive en aerospace heeft AME veel ervaring in de foodsector en verpakkingsindustrie. Daarin kunnen wij elkaar goed aanvullen en kennis met elkaar delen. De nieuwe schaalgrootte biedt ook meer mogelijkheden om gezamenlijk te voorzien in gedegen opleidingen en cursussen voor onze engineers. Daarmee creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.”

Gevolgen voor AME

AME is een ingenieursbureau met 12 jaar ervaring en expertise binnen de branches foodsector, verpakkingsindustrie, machinebouw en transportindustrie. Voorheen gevestigd in Nieuwkuijk en sinds oktober 2022 verhuisd naar ‘s-Hertogenbosch. Guis: “Naast dat de aandelen zijn overgegaan, zullen wij de komende tijd kijken naar mogelijke synergieën op het gebied van administratieve processen, loopbaanontwikkeling van medewerkers en marktbenadering. Voor onze opdrachtgevers zal dit een uitbreiding betekenen van capaciteit, kennis en ervaring. AME blijft een zelfstandige organisatie. Natuurlijk zal AME net als TT-Engineering blijven inspelen op veranderingen in de technische markt”. Om aan te blijven sluiten bij de klantbehoefte zal zowel AME als TT-Engineering inzetten op investering in kennis, kunde en een solide groei.

Afscheid directeur AME

Met de verkoop van AME treedt M. Schumacher terug als directeur. Voorlopig blijft Schumacher als adviseur betrokken bij AME, voor een goede overdracht aan A. Guis, algemeen directeur van TT-Engineering. Als werktuigbouwkundig engineer doorliep Guis in zijn carrière alle bedrijfsprocessen in de supply chain; van engineering en werkvoorbereiding, naar eindverantwoordelijke voor productie- en projectorganisaties. Guis: “Met de medewerkers van AME wil ik samenwerken op basis van respect en vertrouwen, waarbij ik hun ontwikkeling graag faciliteer door te focussen op persoonlijke kwaliteiten en hoe die zo goed mogelijk benut en versterkt kunnen worden”. Zijn focus voor de kortere termijn ligt op het leren kennen van de medewerkers en hun kwaliteiten. Door met hen in verbinding te komen zet hij in op een langdurige verbinding met AME.

Heb je naar aanleiding van deze bekendmaking vragen of opmerkingen of ben je benieuwd naar welke mogelijkheden hierdoor voor jouw projecten ontstaan?
Neem dan gerust contact op met Arco Guis door een e-mail te sturen naar
a.guis@tt-engineering.nl of door te bellen naar 06 5772 3883.