TT-Engineering steunt Stichting Red een Kind

Over stichting Red een Kind

Stichting Red een Kind is een internationale christelijke ontwikkelingsorganisatie, dat in 1968 in Nederland is opgericht. Deze stichting helpt kinderen die in armoede leven een kansrijkere toekomst te geven, maar ook aan hun familie en omgeving. Dit sluit goed aan bij hoe wij in de wereld willen staan. Daarnaast werd de behoefte om iets terug te geven van onze welvaart steeds groter onder onze medewerkers. Red een Kind zorgt er onder andere voor dat de ontwikkeling van de kinderen verbetert. Ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. Het steunen van Red een Kind sluit daarom goed aan bij de visie van TT-Engineering.

Samen ontwikkeling mogelijk maken

TT-Engineering staat voor het mogelijk maken van ontwikkeling. Dit willen wij niet alleen ‘in huis’ houden, maar ook mogelijk maken voor mensen die het harder nodig hebben dan wij. Wij faciliteren daarom vakopleidingen voor jongeren in Bomet, Kenia. Voor elke groep trainees die bij ons start, worden 2 jongeren voorzien van een vakopleiding ten waarde van €500,- per persoon. Door te investeren in hun kennis, bieden wij hen een helpende hand om op den duur zelfredzaam te zijn en een beter toekomstbeeld te hebben.

Persoonlijke bijdrage medewerkers

Wij geven onze medewerkers de mogelijkheid om de ontwikkeling van kinderen in Bomet te ondersteunen met een persoonlijke bijdrage. Zo bouwen zij mee aan betere kansen voor een kind en zijn/haar directe omgeving. Deze bijdrage is 25% van het totale bedrag dat het sponsoren van een kind kost. De overige 75% vullen wij als TT-Engineering aan. Daarmee hopen wij onze medewerkers te stimuleren om stichtingen als Red een Kind te steunen en maken wij het laagdrempelig om zelf iets terug te geven. Met maar een klein beetje, veranderen wij samen al een boel. Zo geven wij kinderen een kans op een betere toekomst. Het gesponsorde bedrag wordt ingezet voor het kind en zijn/haar omgeving, voor het kopen van bijvoorbeeld eten, kleren en schoolspullen.

Hoe draag jij bij aan de wereld waar je in leeft?

Wij zijn bevoorrecht met het feit dat wij in een welvarend land zijn geboren. Dat is de reden dat wij ervoor kiezen om kinderen in een ontwikkelingsland een betere toekomst te bieden. Niet iedereen heeft namelijk datzelfde geluk. Dat enorme verschil dat er bij het begin van ons leven al is, simpelweg door het werelddeel waarin je geboren wordt, hoort er niet te zijn. Daarom dragen wij graag bij aan het vergroten van de kansen voor deze kinderen.

Samen ontwikkeling mogelijk maken

Kennis delen

Een beter toekomstbeeld creëren

Zelfredzaam zijn

Meer weten over waarom wij doen wat wij doen?
Leer ons kennen