Parametriseren

Lijken producten veel op elkaar, als het gaat om geometrie? Dan kan het parametriseren van deze producten interessant zijn. Hierdoor bereik je een verhoogde efficiëntie en kostenbesparing in mechanical engineering.

Kom in contact

Zo heeft bijvoorbeeld een transportband in de basis een lengte en een breedte. Die verschillen per transportband, afgestemd op wat zij moeten transporteren. Toch zijn van deze maten veel andere onderdelen van de transportband afhankelijk. Zo zijn de ondersteuning en de zijplaten afhankelijk van de lengte en zijn de formaten van de rollen afhankelijk van de breedte. Het engineeringsproces van variërende transportbanden kunnen wij automatiseren. Daarvoor gebruiken wij een moedermodel als uitgangspunt. Op basis daarvan programmeren wij modellen, waarbij parameters geautomatiseerd geschaald worden. Met één druk op de knop past het 3D model zich dan aan de nieuwe maten aan en worden de onderliggende 2D tekeningen productiegereed gegenereerd.

Het engineeringsproces wordt door het parametriseren van (delen van) standaard productielijnen efficiënter ingericht. Daardoor worden engineeringstijden teruggebracht van dagen naar minuten en dat betekent dat op de lange termijn een flinke kostenbesparing behaalt wordt door parametrisering.

Benieuwd geworden?
Deze maatwerkoplossing bespreken wij graag met je.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op