Traineeship
Mechanical Engineering

Neem als opdrachtgever deel aan ons Traineeship Mechanical Engineering en werk met talent van de toekomst.

Download de flyer Kom in contact

Werk met talent van de toekomst

De grootste uitdaging in de huidige markt is het vinden van engineers die niet alleen technische kwaliteiten hebben, maar ook sociaal en communicatief vaardig zijn. Veel kennis, betekent niets als een engineer niet weet hoe deze toe te passen, over te brengen en in samenwerking te zoeken naar de beste oplossing. Onze opdrachtgevers projectmatig ondersteunen door middel van dergelijke engineers, is de beste manier waarop wij kunnen meebouwen aan hun succes. Door als opdrachtgever te participeren in ons Traineeship Mechanical Engineering realiseren wij samen een poule van engineers die jullie organisatie kent, daardoor snel integreert en projectmatig inzetbaar is.

Onze trainees

Onze trainees bestaan uit Junior Engineers die kennis hebben van de nieuwste technologieën, leergierig zijn en in een korte tijd veel werkervaring opdoen. Zij volgen een sterk inhoudelijk trainingsprogramma. Daarin ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden (verder) en doen zij meer technische kennis en ervaring op. Onze trainees brengen meteen hun opgedane vaardigheden in de praktijk op jullie engineeringsafdeling. Dit betekent dat jullie enkel de vruchten plukken van hun ontwikkeltraject, zonder daar zelf een investering voor te hoeven doen.

Het traject

Ons Traineeship heeft een doorlooptijd van 1 jaar en 4 maanden. Daarin werken ongeveer 2 trainees, elk 8 maanden, mee op jullie engineeringsafdeling. Onze trainee werkt gedurende deze periode 36 uur per week aan één van jullie projecten. De overige 4 uur worden op onze kosten ingezet voor de opdrachten van het Traineeship, vaktechnische cursussen en trainingen in sociale vaardigheden. Verspreid over 16 maanden, heeft onze trainee recht op 3 vaktechnische cursussen en 4 soft skills trainingen. Daarnaast verzorgen enkele van onze Senior Engineers vakinhoudelijk trainingen voor onze trainees. Zij delen hun kennis en ervaring, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van onze trainees. Het enige waar jullie, als opdrachtgever, hiervoor hoeven te doen, is rekening houden met 4 uur studietijd per week.

De opdrachten

Projectmatig werken en daarbij (branche-overstijgende) kennis toepassen in een relatief korte periode, vraagt om een bepaalde set aan vaardigheden. Om onze trainees daarin te laten groeien, lossen zij gezamenlijk twee technische cases op, elk van circa 8 maanden. Hierbij maken zij gebruik van elkaars kennis, ervaring en inzicht. Iedere deelnemende opdrachtgever heeft de kans om een opdracht te formuleren. Dit kan iets zijn wat jullie altijd al hebben willen onderzoeken, een R&D-vraagstuk of een opdracht waar jullie engineers tegelijkertijd aan werken. De locatie waar de trainees aan de case werken, wisselen zij af. Bij elke opdracht en elke opdrachtgever doen onze trainees nieuwe kennis en ervaring op, die zij weer meenemen naar hun eigen werkplek. Een win-win-win situatie dus!

“Er is een wisselwerking tussen mijn dagelijkse werk en wat ik voor het Traineeship doe. Op afstand kan ik beter reflecteren op waar ik in de 36 uur bij een opdrachtgever tegenaan loop en andersom. En een idee van een mede-trainee kan je op goede ideeën brengen die het werk voor een opdrachtgever weer verder helpen.”

Na het Traineeship

Ons Traineeship stimuleert een steile leercurve. Aan het einde van het Traineeship is onze trainee dan ook doorgegroeid naar een Medior Engineer, die makkelijk meedraait in jullie projecten. Nemen jullie deel aan ons Traineeship? Dan hebben jullie na afloop van het Traineeship beschikking tot een poule van engineers die jullie organisatie kennen, makkelijk invliegen en meedraaien!

De voordelen:
  • Werken met het talent van de toekomst.

  • Toegang tot een flexibele schil die extern (verder) opgeleid wordt.

  • Een constante toestroom van nieuwe kennis en ervaring op jullie engineeringsafdeling.

  • De kans om een extra project, zonder additionele kosten te laten uitvoeren.

  • Toegang tot een poule van engineers die capabel en sociaal vaardig zijn en eenvoudig integreren op jullie tekenkamer.

Wil jij toegang tot een poule aan talenten van de toekomst?
Neem contact met ons op