Configure to order

Wil je jouw engineeringsproces herinrichten zodat je binnen een korte doorlooptijd en met relatief lage engineering- en productiekosten jouw klanten kunt bedienen? Dan kan het inrichten van een configure to order (CtO) proces je wellicht helpen.

Kom in contact

Jouw engineeringsproces inrichten volgens CtO, betekent dat het wordt gekenmerkt door gestandaardiseerde oplossingen. Klanten kunnen een machine zelf samenstellen op basis van gestandaardiseerde variaties van machineonderdelen. Op lange termijn wordt hiermee kosten bespaard in het engineeringsproces. Het hoeft namelijk niet meer per klantaanvraag plaats te vinden, maar wordt gecentraliseerd. De enige engineering die dan nog plaats hoeft te vinden is de uitwerking van koppelstukken tussen de onderdelen en het productiegereed maken van tekeningen. Kies je ervoor om te werken volgens CtO? Dan werk je dus geen maatwerkoplossing meer uit voor jouw klanten. Het komt wel voor dat (in de aanloop naar volledige CtO) een hybride oplossing ontstaat: standaard componenten en/of modules worden gecombineerd met klant specifieke componenten en/of modules.

Overweeg je om jullie engineeringsproces in te richten volgens CtO?
Met hun brede kennis en expertise kunnen onze ervaren engineers je adviseren en begeleiden bij de transitie van EtO (engineer to order) naar CtO. Tijdens het ontwikkelen van een goed CtO proces, zoeken zij ook naar mogelijke optimalisaties en vereenvoudiging van de bestaande machineonderdelen. Via re-design wordt gewerkt aan de kwaliteit van elke module. Daarnaast voeren zij concept ontwikkeling uit voor vaste, flexibele modules.

Wij ondersteunen onder andere bij:

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op