Ingenieursbureau Enschede

Op zoek naar een ingenieursbureau in Enschede?

TT-Engineering is een werktuigbouwkundig ingenieursbureau in Enschede. Wij zorgen voor de optimale match tussen onze hoogopgeleide engineers en onze, naar tijdelijke expertise en capaciteit vragende, opdrachtgevers. Zo wordt technisch talent op het juiste moment, op de juiste plek ingezet en helpen wij de projecten van onze opdrachtgevers naar een hoger niveau te tillen.

Onze tekenkamer in Enschede

De tekenkamer in Enschede is in maart 2022 opgestart. Hoewel het plan was om de tekenkamer vanaf begin 2020 op te bouwen, is dit vertraagd door de coronapandemie. Ons engineeringsteam bestaat op dit moment uit 5 engineers, die elk beschikken over hun eigen kwaliteiten en interesses. Door deze verschillen vullen zij elkaar goed aan en kunnen de engineers goed samenwerken.

Wij focussen ons niet op één branche, hiervoor is het noodzakelijk dat onze engineers een aantal vaardigheden beheersen. Deze vaardigheden zijn onder andere: parametriseren, standaardisatie, modelleren, detailleren, FEM berekeningen en het bouwen van een configurator.

Onze engineers zijn gefocust op het goed ondersteunen van onze opdrachtgevers en denken goed mee over de best mogelijke oplossing voor hen. Onze opdrachtgevers worden vaak verrast door de toegevoegde waarde die het team meebrengt.

Wil je samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Neem contact met ons op

Machinebouw

In machinebouw zoeken wij naar functionele oplossingen. Wij denken onze ideeën uit met een duidelijk doel voor ogen. Met onze ervaring in mechanical engineering gaan wij elke uitdaging aan in de machinebouw en apparatenbouw.

Meer over Machinebouw ›

Aerospace

Bij elke engineer zijn de hoge kwaliteitseisen in de aerospace bekend. Wij zijn trots dat onze engineers gevraagd worden om hun expertise in te zetten voor marktleiders in de aerospace.

Meer over Aerospace ›

Scheepsbouw

De scheepsbouw is een ambacht dat ver terug gaat in de geschiedenis van Nederland. Het is een specialisme waar wij onze ervaring in mechanical engineering hebben ingezet bij mooie projecten.

Meer over Scheepsbouw ›

Food Machinery

Wij werken in de food machinery aan technische uitdagingen waar geen universele oplossingen voor is. Elke machine heeft maatwerk nodig. Dat maakt het een uitdaging om een oplossing te vinden voor opdrachtgevers in de voedselindustrie.

Meer over Food Machinery ›

Automotive

Met engineering zet je iets in beweging. In welke branche zie je dit beter dan in de automotive? Door de jaren heen hebben wij gewerkt voor gerenommeerde namen in de autotechniek.

Meer over Automotive ›

Energietechniek

Het ontwikkelen van duurzame energiesystemen wordt steeds belangrijker om een stabiele toekomst tegemoet te gaan. Wij ondersteunen deze transitie met onze kennis en expertise.

Meer over Energietechniek

Meer over Energietechniek ›

Technische projecten op locatie ondersteund

Naast het uitbesteden van projecten aan onze tekenkamer, bieden wij ook de mogelijkheid om een engineer in te lenen om bij jouw op locatie te werken. Door het projectmatig inlenen van onze engineers zorg je ervoor dat je op het juiste moment de nodige expertise aan jouw team kunt toevoegen. Op deze manier wordt het talent van onze engineers op het juiste moment op de goede plek ingezet. Onze engineers hebben ervaring opgedaan in verschillende branches. Het projectmatig inlenen betekent voor jou als opdrachtgever dat je flexibel kan meegaan met de wisselende vraag van de markt. Hierdoor draagt het flexibel inzetten van onze engineers bij aan de ontwikkeling van de gehele technische sector.

Wij hebben verschillende soorten engineers in dienst. Op deze manier vind je altijd de engineer die je nodig hebt. De soorten engineers zijn:

  • Projectleider
  • Lead Engineer
  • Constructeur
  • R&D Engineer
  • Project Engineer
  • Mechanical Engineer
  • Tekenaar

Onze projecten

Wij zijn erg trots op de projecten waar wij aan hebben meegewerkt. Wij hebben daarom een aantal projecten uitgelicht die jou een beeld geven van hoe wij kunnen bijdragen aan jouw technische uitdagingen.

Bekijk onze projecten

Maakt ontwikkeling mogelijk

Het mogelijk maken van ontwikkeling in de Nederlandse, technische markt is erg belangrijk voor ons. Onze visie is het ontwikkelen van onze engineers tot professionals, die opdrachtgevers verrassen met het geleverde resultaat. Dit doen wij door de engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. Daarnaast koppelen bij onze engineers aan uitdagende projecten die passen bij hun talent en expertise. Wij bieden hen daarbij ook de nodige opleidingen, cursussen en begeleiding. Zo zijn zij in staat om branche-overschrijdende kennis te delen en écht van toegevoegde waarde te zijn voor onze opdrachtgevers.

Samen jullie techniek verder brengen?
Kom in conctact!