Reverse engineering

Hebben jullie een machine die niet voorafgaand op tekening is gezet? Of is een bestaande productielijn verbouwd als prototype, maar bestaat daar geen documentatie van? Onze engineers kunnen ook ingezet worden om bestaande machines te documenteren en via re-design weer helemaal up-to-date te brengen.

Kom in contact

Het gebeurt weleens dat een opdrachtgever een bestaande (vaak oudere) machine wil optimaliseren, maar dat er geen tekeningen zijn van de machines. Voor hen meten wij dan de machine volledig in, modelleren wij het in een 3D systeem en maken wij daar nieuwe productietekeningen van. Dit noemen wij ook wel reverse engineering.

Gedurende dit proces kijken wij altijd met een kritische blik en zoeken wij naar mogelijke optimalisaties die meewerken aan besparingen op kostprijs of efficiƫntie bij assemblage. Omdat het vaak om oudere machines gaat, zijn er vaak best wat optimalisaties nodig. Denk daarbij aan nieuwere technieken, materialen, producten of productiemethodes die tijdens de eerste ontwerpfase wellicht nog niet beschikbaar waren. Of destijds commercieel niet aantrekkelijk waren. Zo wordt tijdens reverse engineering ook een optimalisatieslag gemaakt aan de effectiviteit en efficiƫntie van de machine.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op