Anticiperen
op verandering
in de maakindustrie

In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt hoe belangrijk het is om mee te bewegen met (onvoorziene) veranderingen. Zeker in een markt waarin technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen! Dit vraagt om buiten bestaande kaders te denken en om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. Maar hoe zorg je daar dan voor? Hoe anticipeer je op die veranderingen? In deze blog delen wij 4 manieren waarop wij daar invulling aan geven.

Wij maken ruimte voor flexibiliteit

Flexibiliteit is niet alleen een kwestie van veerkracht hebben. Het gaat juist ook over ruimte en rust nemen om kansen te herkennen. Succes zit immers in het flexibel mee kunnen bewegen met een altijd veranderende omgeving. Doordat wij flexibiliteit inbouwen in ons dagelijks werk, ontdekken wij samen met onze opdrachtgevers welke mogelijkheden er wél zijn. Ook in een uitdagende periode waarin veel flexibiliteit wordt gevraagd. Oplossingsgericht samenwerken noemen wij dat.

Flexibiliteit inbouwen

Flexibiliteit kun je inbouwen door (deel)projecten uit te besteden, maar ook door op jouw engineeringsafdeling te werken met een vaste, flexibele schil van engineeringscapaciteit. De flexibiliteit en afwisseling van engineers biedt je vijf belangrijke voordelen:

  • Het geeft je de mogelijkheid om een frisse blik te benutten
  • Het helpt bedrijfsblindheid te voorkomen
  • Het zorgt voor kruisbestuiving van kennis
  • Het helpt je om grotere stappen te zetten in innovatie
  • Het zorgt ervoor dat jouw engineeringsafdeling gefocust blijft
Naar de blog '4 redenen voor een (vaste) flexibele schil'

Wij bouwen aan langdurige, betrouwbare relaties met onze opdrachtgevers

Veranderingen zullen er altijd zijn in onze technische branche. Hoewel we daar misschien niet happig op zijn, is verandering (paradoxaal genoeg) juist hetgeen wat ons aanspreekt in de techniek. In essentie worden wij enthousiast van het oplossen van het ‘onoplosbare’ en het komen tot functionele ontwerpen. Wat is het dan fijn om die veranderingen samen met een betrouwbare en betrokken engineeringspartner aan te kunnen gaan. Een dergelijke samenwerking geeft je namelijk de stabiliteit om kansen aan te grijpen.

Dat is ook de reden waarom wij focussen op een goede relatie en samenwerking met onze opdrachtgevers. Pas als wij weten hoe het met hen gaat, met welke ontwikkelingen zij bezig zijn en tegen welke uitdagingen zij aanlopen, kunnen wij hen het beste ondersteunen. Hierdoor ontdekken wij hoe we het beste met elkaar kunnen anticiperen op veranderingen in de markt.

Daarbij vinden wij het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met informatie die opdrachtgevers met ons delen. Tegelijkertijd sporen wij hen aan om kennis, ideeën en ervaring te delen. Want samen kunnen wij dubbel zoveel ontwikkeling mogelijk maken.

Wij investeren in onze engineers

Anticiperen op veranderingen in de technische markt lukt alleen als je investeert in uitbreiding van kennis en vaardigheden van de engineers die bij jou in dienst zijn. Ontwikkeling staat immers nooit stil. Bovendien is ontwikkeling in de technische branche volledig afhankelijk van de ontwikkeling van de engineers ín die branche. Wij vinden het dan ook belangrijk om onze engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. Zo krijgen zij de ruimte om te groeien. Hierdoor zijn zij in staat om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. Wij zien dat onze engineers daardoor kundig zijn, makkelijk aanschuiven bij een project en zicht hebben op waar zij meerwaarde kunnen leveren. Investeren in engineers is daarmee een voorwaarde voor het behalen van mooie resultaten.

Wij waarborgen een goede spreiding in de branches die wij bedienen

Dit heeft meerdere voordelen. Enerzijds zorgen wij er daarmee voor dat wij economische schommelingen in diverse branches goed kunnen opvangen en schaarse technische kennis niet onbenut laten, maar inzetten in branches waar behoefte is. Anderzijds helpt de diversiteit van branches, opdrachtgevers en projecten ons, om een frisse blik te houden. En dat is precies waarmee wij van waarde zijn voor onze opdrachtgevers. Kennis die wij in de ene branche opdoen, passen wij weer toe in een andere branche.

Branche overstijgend kennisdelen

Zo ontstaat er kruisbestuiving van kennis. Dit jaagt innovatie aan en stimuleert een open blik en oplossingsgerichte mindset. Elke branche heeft zijn eigen vraagstukken en uitdagingen. Door die diversiteit te omarmen, behouden wij een frisse, kritische en open blik. Dat helpt ons om tot functionele oplossingen te komen in uitdagende tijden.

Samen anticiperen op veranderingen?
Kom in contact