Waarom focus op
een goede relatie met
jouw engineering partner

ESSENTIEEL is.

Je onderneming succesvol maken, is mogelijk op veel manieren. En gelukkig maar, want anders zouden we met zo’n 8 miljard mensen op aarde allemaal hetzelfde doen. Als je het hebt over de manier waarop je jouw werktuigbouwkundige oplossingen aan de man wilt brengen, dan komt het eigenlijk neer op één vraag:

Wat vind je belangrijk?

Of je er nu naar streeft om de meest innovatieve oplossingen te bieden, om het snelst en het voordeligst te leveren óf om de vraag van jouw klanten het beste te vertalen. Je zult engineering partners om je heen moeten verzamelen die meebouwen aan de toekomstvisie die jij voor jouw engineering afdeling hebt. Dus waarom zou je dan betrokkenheid moeten kiezen boven innovatie, de laagste prijs en/of de snelste levering? In deze blog geven wij je daar 5 redenen toe.

1. Kwaliteit boven kwantiteit

Partners in engineering die gefocust zijn op het leveren van de laagste prijs en/of de snelste levering, zijn gefocust op kwantiteit. Focus op het één, betekent: géén focus op het andere. In projectmanagement wordt dit duidelijk toegelicht in het managementmodel ‘de duivelsdriehoek’.

TT-Engineering_Waarom-focus-op-een-goede-relatie-met-engineeringpartners-essentieel-is.

De focus die je aanbrengt heeft altijd gevolgen voor de andere aspecten en de totale kwaliteit van de geboden oplossing. Focust een engineering partner op kwantiteit, dan kiezen zij er dus voor om goedkoper en sneller te leveren. Kies je ervoor om samen te werken met een partner die focust op kwaliteit, dan zal de prijs en de tijd waarmee het geleverd wordt iets hoger liggen. Het grote voordeel is wel, dat je weet dat het resultaat betrouwbaar en goed onderbouwd is en écht goed aansluit op jouw vraag als opdrachtgever.

2. Maatwerk in plaats van standaardisatie

Maatwerkoplossingen die feilloos aansluiten op jouw machines of projecten, zijn geen optie als je samenwerkt met een partner die focust op een snelle levering. Een partner die je door en door kent daarentegen, kan jouw vraag het beste vertalen naar een maatwerkoplossing. Daar tegenover staat dat kwaliteit nu eenmaal wel om tijd vraagt. Het kunnen berusten op het idee dat de best mogelijke oplossing gezocht (en gevonden) wordt, geeft echter vertrouwen voor een glansrijke, ontwikkelingsvolle toekomst.

3. Partners weten wat je nodig hebt

‘Deep customer knowledge’ noemen we dat. Stel je voor dat je een partner in engineering hebt die jouw engineeringsprocessen door en door kent. Die weet binnen welke organisatorische kaders jouw speelveld valt. En die weet waar jij ten diepste mee geholpen bent. Eén woord is genoeg. Is dat niet lekker samenwerken?

Eén van onze klanten omschrijft dit als volgt:
‘Ik moet elke keer weer opnieuw uitleggen hoe ons bedrijf werkt en wat ik precies nodig heb. En dan denk je dat ze het begrijpen, maar als ze dan aankomen met een loodgieter terwijl je een elektricien nodig hebt, weet je dat je het weer opnieuw moet uitleggen. Bij jullie heb ik dat niet. Door onze jarenlange relatie en jullie intrinsieke interesse in ons bedrijf, weet ik dat jullie precies weten wat wij nodig hebben.’

4. Partners bouwen mee aan jouw visie

De bonus die je krijgt als je samenwerkt met een betrokken partner, is dat die partner ook mee kan bouwen aan jouw lange termijn doelen. Werk je met een partner die vooral gericht is op een zo snel en voordelig mogelijke levering, dan wordt het behandelen van een opdracht al snel een afvinklijstje. Taakgericht, brandjes blussen en verder gaan. Check, check, check. Door geen zorg te dragen voor een duurzame invulling van de opdracht, vermindert ook de betrokkenheid van engineers bij het project én bij het lange termijn succes van opdrachtgevers.

Samenwerken met een betrokken partner in engineering helpt je dus om te groeien als organisatie.

5. Samen brengen we techniek verder

1 + 1 = 3. Kennis delen, is vermenigvuldigen en daarmee samen de horizon verleggen. Samen ontwikkeling mogelijk maken. Als wij elkaar steeds beter leren kennen en elkaars succes mogelijk maken, dan brengen we samen de techniek verder. Het enige dat daarbij essentieel is, is dat wij focussen op het samenwerken met partners die elkaar kennen en weten hoe ze elkaar op lange termijn kunnen versterken.

TT-Engineering; jouw betrokken partner in engineering.
Laten we samenwerken!