Automotive ondersteuning van concept- tot en met testfase

Eén van onze opdrachtgevers in de automotive industrie werkt aan de ontwikkeling van een innoverend hydraulisch systeem. Het zogenaamde 3 Functie Systeem (3FS). Het gaat hier om een modulair systeem dat toegepast kan worden in diverse cabrio modellen van verschillende fabrikanten. Wij zijn trots om onze opdrachtgever met de juiste kennis en ervaring in elk stadium van dit project ondersteund te hebben.

Elk stadium van deze ontwikkeling hebben wij ondersteund met andere engineers. Onze engineers zijn allemaal uniek en nemen bij elk project hun eigen lading aan kennis en ervaring mee. En daar zit nu juist de meerwaarde van projectmatig werk. Bij elk nieuw project doen onze engineers nieuwe kennis op, die zij weer meenemen naar een nieuw project bij een nieuwe opdrachtgever. Bij dit specifieke project vroeg elk stadium om andere expertises. Door de diversiteit van onze engineers in te zetten, konden wij onze opdrachtgever op het juiste moment ondersteunen met de nodige kennis en ervaring.

Van concept tot realisatie

Zo heeft een Concept Engineer in de conceptfase onze opdrachtgever ondersteund door mee te werken aan concept- en detailtekeningen. Bij de volgende fase is een Proces Engineer betrokken geweest bij het onderzoeken van de maakbaarheid van de voorgestelde ontwerpen. Welke complicaties kunnen verwacht worden in de productiefase en hoe zou dit getackeld kunnen worden? Naar aanleiding van deze analyse heeft een Mechanical Engineer de voorgestelde aanpassingen doorgevoerd en simulaties opgesteld. Op dit moment ondersteunen wij deze ontwikkeling doordat een Test Engineer diverse testen laat uitvoeren door het lab en de testresultaten verwerkt in een rapport. Door potentieel op het juiste moment op de juiste plek in te zetten, ondersteunen wij dit innovatieve, automotive project.

Innovatieve oplossingen voor motion control

De hydraulische oplossingen die onze opdrachtgever ontwikkelt, worden al meer dan 40 jaar toegepast in de automotive industrie. Haar innovatieve oplossingen voor motion control worden zowel in on- als off-highway markten geïmplementeerd. In het verleden werd voor iedere fabrikant en voor ieder cabrio model een apart hydraulisch systeem ontwikkeld. Het nieuwe modulaire systeem zorgt ervoor dat het kofferdeksel opent en sluit, het cabriodak opent en sluit en het stoffen cabriodak spant en ontspant. Hierdoor is het dak mooi strak gespannen, zonder vouwen.

Wij zijn trots om onze opdrachtgevers gedurende het hele project, met de nodige expertise, te mogen begeleiden.

Dienst:
Detachering
Duur:
2 jaar en 8 maanden (verdeel over 5 jaar)
Systemen:
SolidWorks en SolidWorks Simulation