Uitwerking van bewerkingsmallen

Voor onze opdrachtgever Zuidberg heeft onze collega Kevin zich beziggehouden met het uitwerken van bewerkingsmallen. Deze mallen worden ontworpen om gietijzeren kastdelen (van PTO’s) te bewerken.

 

 

Zuidberg is een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring. Het team ontwikkelt innovatieve producten die wereldwijd in meer dan 42 landen worden gebruikt. Zo is Zuidberg onder andere leverancier van Power Take-Offs (PTO’s), fronthefsystemen, transmissies en tracks.

Engineering rol van Kevin

Kevin heeft gewerkt aan twee bewerkingsmallen voor Zuidberg. De mallen worden gebruikt om de gietijzeren kastdelen te bewerken, waaronder vlakken, boren en tappen. Voor de mallen heeft Kevin de 3d modellen, de hydrauliek en de tekeningen uitgewerkt. De bewerkingsmallen gaan in een FMS systeem (een geautomatiseerd magazijn waar verschillende bewerkingsmallen staan) die de bewerkingsmallen automatisch naar een bewerkingsstation brengt. Zodra de kastdelen in het bewerkingsstation zijn bewerkt, worden de mallen automatisch teruggezet en wordt er een nieuwe mal opgehaald.

Uitdaging tijdens project

Tijdens het project bleek dat een aantal hydraulische cilinders later uit moesten gaan, zodat de kastdelen op de juiste manier opspanden. In samenwerking met een collega heeft Kevin een proefvriendelijk bepaalde sterke veer in een terugslagklep gezet. Met gewenst resultaat, want de klep ging hierdoor open bij een hogere druk.

Kevin: “Het leukste onderdeel van het project vond ik het uitwerken van de hydrauliek. Aangezien ik bij andere opdrachtgevers weinig aan hydrauliek heb gewerkt, was dit erg leuk om te doen”.

Samenwerking

Gelukkig was Zuidberg geen onbekend terrein voor Kevin. Door zijn eerder gelopen afstudeerstage bij het bedrijf kende hij veel collega’s nog. Hij voelde zich snel vertrouwd en kon zijn draai in het goed team vinden. Voor Kevin helemaal prettig, gezien het enige tijd geleden was dat hij met Creo Direct Modeling gewerkt had. Maar dankzij de behulpzaamheid van het engineeringsteam van Zuidberg had hij het programma snel weer onder de knie.

Dienst:
Detachering
Duur:
3 maanden
Systemen:
Creo Direct Modeling