Uitwerking van bewerkingsmallen

Voor onze opdrachtgever Zuidberg heeft onze collega Kevin zich beziggehouden met het uitwerken van bewerkingsmallen. Deze mallen worden ontworpen om gietijzeren kastdelen (van PTO’s) te bewerken.

Zuidberg is familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring. Het team van Zuidberg ontwikkelt innovatieve producten, die in meer dan 42 landen worden gebruikt. Zo zijn zij leverancier van onder andere Power Take-Offs (PTO’s), fronthefsystemen, transmissies en tracks.

Kevin heeft gewerkt aan twee bewerkingsmallen voor Zuidberg. De mallen worden gebruikt om de gietijzeren kastdelen te bewerken, waaronder vlakken, boren en tappen. Voor de mallen heeft Kevin de 3d modellen, de hydrauliek en de tekeningen uitgewerkt. De bewerkingsmallen gaan in een FMS systeem (een geautomatiseerd magazijn waar verschillende bewerkingsmallen staan) die de bewerkingsmallen automatisch naar een bewerkingsstation brengt. Zodra de kastdelen in het bewerkingsstation zijn bewerkt, worden de mallen automatisch teruggezet en wordt er een nieuwe mal opgehaald.

Tijdens het project bleek dat een aantal hydraulische cilinders later uit moesten gaan om de kastdelen op de juiste manier op te spannen. Met behulp van een collega heeft Kevin een proefvriendelijk bepaalde sterke veer in een terugslagklep gezet, hierdoor ging de klep pas open bij een hogere druk. Dit zorgde helaas wel voor enige vertraging voor het project.

Kevin: “Het leukste onderdeel van het project vond ik het uitwerken van de hydrauliek. Aangezien ik bij andere opdrachtgevers weinig aan hydrauliek heb gewerkt, was dit erg leuk om te doen”.

Aangezien Kevin zijn afstudeerstage bij Zuidberg heeft gelopen, kende hij nog aardig wat collega’s. Het voelde al snel vertrouwd, waardoor hij snel zijn draai in het team kon vinden. Het was voor Kevin ook een tijd geleden dat hij met Creo Direct Modeling gewerkt had. Dankzij de behulpzaamheid van het engineeringsteam van Zuidberg had Kevin het programma snel weer onder de knie.

Dienst:
Detachering
Duur:
3 maanden
Systemen:
Creo Direct Modeling