Nieuwbouw
high-end zeiljachten

Royal Huisman. Een naam die veel zegt in de scheepsbouw en al snel tot de verbeelding spreekt. Wij hebben hen mogen ondersteunen in de realisatie van enkele high-end superzeiljachten.

De meeste jachten van Royal Huisman zijn uniek in verschijning. De jachten worden vaak gebouwd volgens de specificaties die een klant doorgeeft. Dat zorgt ervoor dat elk scheepsbouw project nieuwe uitdagingen kent. Meerdere van onze engineers hebben gewerkt aan projecten voor Royal Huisman, waaronder Richard. Zo heeft hij onderdelen voor de sailhandling ontworpen, een spiegelklep geëngineerd en ankersystemen uitgewerkt.

De evolutie van de spiegelklep: betrokken van begin tot eind

Bij de spiegelklep lag de nadruk op het engineeren ervan en het begeleiden van de productie. De spiegelklep verandert de achtersteven van het luxe zeiljacht in een vlonder, laag boven de waterspiegel. De klep kan gebruikt worden als terras om het water in te gaan. In een later stadium is de klep doorontwikkeld als geleider voor de speedboot die daardoor in het ruim geplaatst kan worden. Samen met de eigenaar en zijn team hebben wij verbetervoorstellen gedaan voor de scheepsbouw. Zodoende zijn wij van begin tot eind betrokken geweest bij dit project. Hierdoor hebben wij ook meegewerkt aan het ontwerp van ankerlieren en de elektrische systemen en datasystemen.

Project 399 – SY Aquarius: Coördinatie in scheepsbouw

Bij Project 399 – SY Aquarius (de bouw van een zeiljacht) had Richard de rol van Project Engineer Deck Equipment. Binnen deze rol was hij verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van de engineering van alle componenten door de afdeling Deck Equipment. Hij gaf daarbij sturing aan een team engineers, had contacten met toeleveranciers en was het eerste aanspreekpunt voor de afdeling Productie. De grootste uitdaging bij dit project was het op tijd klaar hebben van alle engineeringswerkzaamheden binnen een zeer krappe planning. Door middel van goed projectmanagement is dit gelukt.

“Een mooie deel van mijn rol was dat ik veel contact had met de praktijk en dit kon terugkoppelen naar de tekenkamer. Maar waar ik nog het meest enthousiast van werd, was het inzetten van de sterke kanten van elke engineer en het in goede harmonie, gezamenlijk realiseren van een project. Op die manier konden wij de kwaliteit van het uiteindelijke product naar een hoger niveau tillen.” – Richard

scheepsbouw-high-end-zeiljachten

Dienst:
Detachering
Duur:
2 jaar en 2 maanden
Systemen:
Inventor, Rhino, AutoCAD en Excel