FEM analyse palletrichter

Voor Allmarec hebben wij een FEM analyse uitgevoerd, om de maximale spanning en verplaatsing van het frame van een palletrichter te bepalen.

Een palletrichter is een vaststaand plaatstalen frame dat wordt ‘aangereden’ door een heftruck met pallets op de vorken. Het wordt gebruikt om slordig gestapelde pallets uit te lijnen tot handelbare stapels, in een logistieke omgeving. Door het ‘aanrijden’ van een heftruck ontstaat spanning en verplaatsing in het frame.

Om de FEM analyse uit te voeren, hebben wij een shellmodel gemaakt, op basis van aangeleverde tekeningen. De uitdaging zat in het formuleren van de loadcase, passend bij een bescheiden budget. In overleg met Allmarec hebben wij besloten uit te gaan van de benodigde remkracht. Zo konden wij het dynamische proces vereenvoudigen tot een statische loadcase. Wij hebben in korte tijd een aantal varianten doorgerekend, zodat wij naast de berekeningen ook een optimalisatieslag in het ontwerp konden maken.

Onze bevindingen hebben wij met Allmarec gedeeld in een beknopte rapportage.

TT-Engineering_FEM_analyse_palletrichter

Model met extra anker. Zo wordt de spanning beter verdeeld en neemt verplaatsing sterk af.
TT-Engineering_FEM_analyse_palletrichterTT-Engineering_FEM_analyse_palletrichterTT-Engineering_FEM_analyse_palletrichter

Dienst:
Engineering
Omvang:
20 uur
Looptijd:
1 week
Software:
Nastran 'inCAD' in Inventor
Skills:
Projectmanagement, analyseren en construeren.