Verticale windturbine ‘TULYP’

MechDes Engineering is niet alleen aandeelhouder van TT-Engineering, maar wij detacheren ook af en toe één of meerdere engineers naar MechDes Engineering. Momenteel werkt onze engineer Lance bij MechDes Engineering aan de ontwikkeling van de verticale windturbine ‘TULYP’.

Mechanisch ontwerp van de verticale windturbine

Op de afdeling Special Projects, werkt Lance aan het mechanische ontwerp van de vertical windturbine TULYP. Vanaf de grond tot aan de bladen detailleert hij samen met collega’s van MechDes Engineering het ontwerp.

Technische vereisten en samenwerking

Bij dit project is het belangrijk dat de structurele integriteit binnen de veiligheidsmarges valt. Ook vraagt het project om veel aerodynamica, krachtberekeningen en afstemming met de betrokken partijen. Het project is opgezet door Arkom en in totaal werken er zes verschillende organisaties aan de realisatie van de TULYP. Dit vraagt om een goede onderlinge afstemming.

Lance’s Ervaringen en Uitdagingen

“Het leuke aan deze opdracht is dat er veel aerodynamica bij komt kijken en dat is meteen weer het raakvlak met de luchtvaart (waar Lance in afgestudeerd is). Ook al werk ik zelf niet direct aan de aerodynamische kant van de TULYP, ik krijg er wel het een en ander van mee en dat is gaaf. Het nadeel van de luchtvaart zelf vind ik dat er erg veel regels zijn die je beperken in het ontwerp en daarmee het ontwerp conservatief houdt. Hier ben ik vrijer in wat ik allemaal kan doen en wat er allemaal mag.”