Documentatie productielijn

Voor Graf Holland hebben wij een complete productielijn gedocumenteerd, ter voorbereiding op het verbouwen van een aantal andere productielijnen.

Graf Holland produceert kaardenband voor de textielindustrie. De productie omvat kleine series van verschillende productvarianten, waardoor de productielijnen met regelmaat moeten worden omgesteld. De originele productielijn is niet ontworpen voor het snel en efficiënt omstellen, waardoor productieve uren verloren gaan.

Probleemoplossing met prototype ontwerp

Om dit probleem op te lossen, heeft de technische dienst van Graf Holland één van haar productielijnen verbouwd als prototype. Het nieuwe modulaire ontwerp is beter geschikt voor het snel en efficiënt omstellen naar een andere productvariant. Van de originele productielijn en het nieuwe ontwerp was echter nog geen documentatie aangelegd.

3D-ontwerpontwikkeling

Voor het aanleggen van de documentatie zijn wij op locatie begonnen met het inmeten van de verbouwde productielijn. Deze ontwerpstatus is vervolgens op ons kantoor in Zwolle vastgelegd in een tijdelijk 3D-model. Na dit proces zijn de aanvullende wensen voor het definitieve ontwerp met Graf Holland besproken en hebben wij een aantal verbeteringen voorgesteld. De uitdaging zat onder andere in het standaardiseren van verschillende delen met gelijke functies. De verbeteringen zijn na enkele iteraties vastgelegd in een definitief 3D-model.

Productietekeningen & kwaliteitscontrole

Van dit ontwerp zijn tot slot gedetailleerde productietekeningen en uitgebreide stuklijsten gemaakt, met alle informatie die nodig is om de verbouwing van de andere productielijnen in gang te zetten. De tekeningen, stuklijsten en definitieve 3D-modellen hebben wij, na onze kwaliteitscontrole, digitaal met Graf Holland gedeeld.

Dienst:
Engineering
Omvang:
650 uur
Looptijd:
16 weken
Software:
Inventor
Skills:
Projectmanagement, inmeten, construeren en detailleren.