Nieuwbouw van cruise schepen en offshore support vessels

Voor Scheepswerf de Hoop Lobith werken wij aan diverse scheepsbouw projecten. Zo hebben wij onder andere meegewerkt aan de bouw van cruise schepen Flora, Amadeus Queen en Amadeus Silver III en aan de bouw van tien offshore support vessels.

Onze engineer Carlo heeft meegewerkt aan al deze projecten. Voor de bouw van cruiseschip Flora, voor Celebrity Cruises (een dochteronderneming van Royal Carribian Cruises) heeft hij het hoofdconstructieplan opgezet. Hiervoor heeft hij alle gewichten aan boord van het schip geïnventariseerd en berekend, om tot het lightship weight te komen. Ook heeft hij het ramen- en deurenplan opgezet en hier bestellijsten voor gemaakt. Bij het opzetten van deze hoofdplannen zijn het uitvoeren van diverse sterkteberekeningen, regelgeving en klantcontact veel voorkomende werkzaamheden. Daarnaast hebben wij ook ondersteund bij klein ijzerwerk en het opstellen van safetyplannen. Wij hebben Scheepswerf de Hoop Lobith met vergelijkbare werkzaamheden ondersteund bij de nieuwbouw van de riviercruiseschepen Amadeus Queen en Amadeus Silver III voor Luftner Reizen.

Carlo heeft ook meegewerkt aan de nieuwbouw van tien offshore support vessels voor Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc). In dit project was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de equipment list, waar de serienummers van alle componenten in verwerkt konden worden. Ook heeft hij een groot deel van de fundaties voor de componenten ontworpen en heeft hij een jaar lang de garantie van de schepen afgehandeld.

“Het meest bijzondere van al deze projecten is dat je met niets begint en dat dit langzaam maar zeker een compleet schip wordt.”

  • Carlo
Dienst:
Detachering
Duur:
1,5 à 3 jaar
Systemen:
AutoCAD, Autoship en Napa