Uitwerking van transportlijn voor
de Food Machinery

Voor onze opdrachtgever Houdijk Holland hebben wij een nieuwe transportlijn mogen uitwerken, genaamd ‘Mondelez Chicago’. Deze transportlijn transporteert koekjes naar 6 verschillende inpakmachines. Onze engineers Paul (TT-Engineering) en Remco (Advanced Mechanical Engineers) hebben samengewerkt aan de realisatie van dit project.

Hygiëne in de Food Machinery Industrie

Houdijk houdt zich bezig met geavanceerde systemen voor het transporteren, inspecteren en beladen van allerlei soorten koeken, waaronder biscuits en crackers. In de Food Machinery is hygiëne een belangrijke factor. Dit is bij Houdijk niet anders. Het zorgen voor een goede hygiëne is een extra uitdaging voor onze engineers die werken aan projecten in deze branche. Bij de conceptuitwerking van een productielijn gaat extra aandacht uit naar een zo hygiënisch mogelijke verwerking van producten.

Aanpassingen aan modulaire transportlijn

De ‘Mondelez Chicago’ transportlijn bestaat uit een aantal standaard modules, zoals transportmodules en positioneringsmodules. Deze modules zijn ontwikkeld door Houdijk zelf. Voor dit project moesten de modules aangepast worden. Paul heeft een aantal van deze modules in 2D en 3D uitgewerkt tot een productie gereed tekenpakket. Zo heeft hij onder andere gewerkt aan de liftable guides. Deze module had een paar technische uitdagingen en moest redelijk verbouwd worden. Denk hierbij aan het berekenen en intekenen van nieuwe gasveren. Ook het aantal banen en de richting van de guides werd aangepast.

Projectcoördinatie en uitvoering

Remco had een meer coördinerende rol in het project. Daarbij stuurde hij een team van vier andere collega’s aan die ook een bijdrage hebben geleverd in het project: Emre, Luuk, Timo en Kim. Daarnaast deed Remco de projectplanning, hield de urenadministratie en urenverantwoording bij en waarborgde de opleverdata. De ‘Mondelez Chicago’ transportlijn werd volledig uitgewerkt door engineers van TT-Engineering en AME. Hierdoor kreeg Houdijk meer tijd vrij voor andere projecten. Bij eventuele vragen fungeerde Remco als aanspreekpunt. Dit zorgde ervoor dat de communicatielijnen kort en afspraken overzichtelijk bleven.

Succesvolle samenwerking

Het samenwerken met engineers van zowel TT-Engineering als AME aan een project is goed bevallen. Zowel door onze opdrachtgever als door onze engineers. Deze flexibele inzet, het onderling goed communiceren, het delen van kennis en het op afstand kunnen werken, helpen onze opdrachtgevers om meer of grotere projecten aan te nemen. Daarmee bouwen wij mee aan hun succes.

Dienst:
Uitbesteding van project, conceptuitwerking
Locaties:
Zwolle en 's-Hertogenbosch
Projectduur:
5 maanden
Systemen:
SolidWorks, SolidWorks PDM, ISAH