WTB KENNISEVENT 2022

Leuk dat je interesse hebt in ons WTB Kennisevent! Hoewel wij gemerkt hebben dat er veel belangstelling is voor de thematiek waar wij bij stil wilden staan, zijn wij genoodzaakt het event te annuleren vanwege achterblijvende aanmeldingen. Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, maar hopen toch het gesprek over de transitie van EtO naar CtO op gang gebracht te hebben.

Nogmaals hartelijk dank voor jouw belangstelling!

Van Engineer to Order
naar Configure to Order

Ben jij al op de hoogte van welke invloed de opkomende Configure to Order trend heeft op het werk van engineers en welke uitdagingen daarbij komen kijken? Steeds meer bedrijven in de maakindustrie richten (een deel van) hun engineeringsprocessen in op basis van Configure to Order, in plaats van of naast hun Engineer to Order aanbod. Deze werkwijze maakt het engineeren steeds makkelijker en sneller. Tegelijk heeft het consequenties voor het werk van de engineer. Dat zou na zo’n transitie zomaar overbodig kunnen worden. Maar, is dit echt wel zo? En wat zijn naast risico’s de kansen van zo’n transitie? Is zo’n overstap snel gemaakt? En welke uitdagingen komen werktuigbouwkundige engineers tegen tijdens die transitie?

Interessante vragen die wij graag aan de kaak stellen. Daarom organiseert TT-Engineering in samenwerking met het Fraunhofer Innovation Platform en Advanced Mechanical Engineers het WTB Kennisevent op 20 oktober 2022.
 

 

Programma

Wat kun je verwachten op dit Werktuigbouwkundig Kennisevent?

13:00
Inloop en ontvangst
13:15
Welkom door dagvoorzitters
13:30
Keynote door Ass. Professor Tom Vaneker
14:00
Recht uit de praktijk: Cases rondom de transitie
14:45
Pauze
15:00
Workshop 'World Café': over de verschuiving van EtO naar CtO
16:00
Afsluiting door dagvoorzitters
16:30
Borrel & Bite
17:00
Einde van het event
DIT EVENT IS GEANNULEERD
Jammer hè? Wil je toch meer weten over de opkomst van CtO en hoe wij daar kennis over kunnen delen of daarbij hands-on kunnen ondersteunen?
Wij verkennen graag samen met jou de mogelijkheden.
Kom in contact

KEYNOTE

Ass. Professor Tom Vaneker neemt je mee in de uitdagingen in de transitie van EtO naar CtO. Zijn keynote gaat over de verschillen tussen de twee benaderingen en de praktijk voor engineers.

Vanuit het Fraunhofer Innovation Platform (UTwente) doet hij onderzoek naar Additive Manufacturing en Industrial Robotics. Ook is hij programma directeur voor de PD Engineering Robotics en lid van de internationale academie voor de maakindustrie (CIRP).

PRAKTIJKCASES

Tijdens het WTB Kennisevent worden diverse praktijkcases behandeld, waarin die verschuiving van Engineer to Order naar Configure to Order merkbaar is. Hierdoor brengen wij de opgedane kennis terug naar de praktijk:

Wat betekent die transitie voor werktuigbouwkundige engineers? Welke uitdagingen herkennen jullie nu al en waar krijgen jullie in de toekomst steeds meer mee te maken?

WORLD CAFÉ

Tijdens deze workshop gaan deelnemers het dialoog aan en bevragen elkaar over de verschuiving van EtO naar CtO. Samen onderzoeken wij hoe deze vragen ruimte kunnen krijgen in het dagelijkse werk van engineers.

Als deelnemer kom je dus in samenspraak met andere engineers tot nieuwe ontdekkingen wat betreft de vraag: Hoe kunnen engineers zelf invloed uitoefenen op een goede transitie van EtO naar CtO?

WELKOM IN HENGELO BIJ:
De Twentse Bierbrouwerij

Het WTB Kennisevent van 2022 vindt plaats in de unieke en inspirerende Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Deze prachtige oude boerderij, was voorheen één van de bijgebouwen van de Hazemeijer fabriek voor elektrische schakelkasten, schakelaars en laag- voor middenspanning. In 1963 werd Hazemeijer opgenomen in het Nederlandse elektrotechnische bedrijf Holec, wat in 2003 overgenomen werd door Eaton Corporation.

In 2008 is de locatie gerenoveerd tot een inspirerende evenementen locatie met brouwerij en een ambachtelijke keuken die vooral werkt met streekproducten.

Engineers nodig die jou helpen in de transitie van EtO naar CtO?
Kom in contact